Stagiair Sandwichbar (NL/ENG) 

Wil je leren hoe het is om een sandwichbarkeuken te runnen of wil je graag meer kooktechnieken leren of beter beheersen? De Sandwichbar heeft een klein keuken team waardoor je nauw samenwerkt met de chef. In de stage focussen we op de volgende elementen: 

- Bereiden en preparen van veel verschillende ingrediënten omdat we nagenoeg alles from scratch maken.

- Fermentatie, van korte melkzuurfermentaties tot het pekelen van vlees tot het maken van miso en kaas.

- Algemene keukenetiquette en -vaardigheden. Hoe je je in een keuken beweegt, georganiseerd en schoon werken en hoe je messen gebruikt.

-Een succesvolle dag, goede voorbereiding, service draaien en organisatie en schoonmaak.

- Plannen en werken aan het huidige en een nieuw menu. Deel uitmaken van het proces van een nieuw idee voor nieuwe sandwiches, het proefkoken tot het uiteindelijk op het menu komt.

- Brood is een klein onderdeel van de stage, maar werken met deeg hoort er uiteraard ook bij.

-In de bakkerij is brood een eindproduct.

Voor de Sandwichbar is het een belangrijk ingrediënt dat tot een gerecht wordt verwerkt. We denken na over wat voor soort topping een bepaald brood het beste tot zijn recht laat komen of andersom, namelijk nadenken over een brood dat we willen maken en daar een gerecht aan koppelen.

De stage is voor 3-4 dagen in de week voor zo’n 3-4 maanden.  Mail je motivatie en cv naar broodhulp@fortnegen.nl ter attentie van Maarten.

  • Openingstijden Desembakkerij

    Jan Evertsenstraat 31H

    Ma - Za 8:00 - 18:00

    Zondag  8:00 - 16:00

  • Openingstijden Sandwichbar

    Jan Evertsenstraat 37H

    Wo - Za 8:00 - 15:00