Onze Oorsprong
Sinds 2018 maken we in Amsterdam sappige zuurdesembroden met een donkere korst. Maarten begon destijds bij Restaurant De Kas als restaurantbakker. Chefs van andere restaurants kwamen hier eten en vroegen of ze dit brood ook in hun restaurants konden serveren. Zo begon Maarten ook voor andere restaurants te bakken. In 1,5 jaar tijd ontgroeide hij de keuken en bakte hij vanuit de achterkant van een BBrood-winkel voor deze restaurants. In anderhalf jaar waren we ook uit deze winkel gegroeid en verhuisden we naar onze huidige ruimte aan de Jan Evertsenstraat 31. Een ruimte waar we kunnen groeien terwijl we al onze kenmerkende broden, gebakjes en croissants maken. We zijn klaar om de buurtbakkerij opnieuw uit te vinden en de werkruimte te creëren waar we al jaren van dromen.
Waar we hebben geleerd
Plekken hebben ons altijd geïnspireerd. We zijn opgeleid over de hele wereld, van biologische boerderijen waar we leerden over seizoensgroenten tot kleine ambachtelijke bakkerijen waar we vaardigheden ontwikkelden door er stages te doen. Naar een nieuwe plek gaan, opent je volledig. Alles is nieuw en dit maakt je zo bewust, zo aanwezig, dat je ontzettend veel in je opneemt. Hierbij gaat het niet alleen om werkmethoden of ingrediënten. Het kan ook de zon zijn die door de bomen vallen, de architectuur die je inspireert, de geur van bloesem of de muziek die je hoort op deze plek. Bij het maken van recepten gaan we graag terug naar deze herinneringen en proberen we het te vertalen naar smaak, textuur en geur.