Kom langs op de Jan Evertsenstraat 31

Over Ons

Bij Fort Negen willen we de eenvoudige buurtbakkerij verbeteren. Dit is de plek waar we het zelf hadden willen leren. We besteden veel aandacht aan het ambacht en de fermentatie. We bakken alles op het laatste moment voor de verste producten van Amsterdam. De eerste broden en croissants komen net voor onze openingstijd uit de oven en we bakken de hele dag door. Dus zelfs als je aan het einde van de dag komt heb je nog super verse producten.

 

We doen dit door standaardisatie los te laten en ons over te geven aan de natuur. Door op onze zintuigen te vertrouwen en met onze handen te werken, komt het beste uit onze ingrediënten. We hebben basisrecepten maar maken alles af op gevoel, want de omgeving, temperatuur en luchtvochtigheid is elke dag anders en dit beïnvloedt hoe onze ingrediënten reageren. Wij voelen dit aan. We worden gedreven door smaak en textuur.

 

Ingrediënten 

We werken samen met boeren en geloven in een open en korte voedselketen. Onze boeren produceren de lekkerste en gezondste gewassen door de bodem en het ecosysteem rond de boerderij te analyseren en te voeden. Door de wisselende seizoenen verandert ook ons assortiment. We doen geen concessies aan ingrediënten, omdat dit de enige manier is om tot de pure producten te komen die we graag maken en eten. 

 

Methode

We willen het originele ambacht van bakken van graan tot eindproduct delen in een open ruimte waar je de resultaten kunt proeven. Het proces is elementair en intuïtief. We laten standaardisatie los om ons te onderwerpen aan de natuur en de steeds veranderende elementen. We hebben geleerd onze zintuigen te ontwikkelen en te vertrouwen, omdat onze omgeving en ingrediënten elke dag anders zijn. Door met onze handen en geweldige ingrediënten te werken, vergemakkelijken we de fermentatie en smaak ontwikkeling.

 

Product

We worden gedreven door smaak en textuur en benadrukken onze steeds veranderende ingrediënten. Alles wordt overdag in dezelfde ruimte gemaakt, gebakken en verkocht. Dit betekent dat je het meest verse desembrood en gebak krijgt dat mogelijk is gemaakt van lokale granen. Net als bij ons brood zien onze gebakjes er rustiek uit. De smaken van de granen en het fruit zijn het belangrijkst. De zoetstoffen spelen niet de hoofdrol, ze zijn er alleen om de smaken van de andere ingrediënten te accentueren.

 

Language
English
Open drop down